Kort vervolg en foto’s
Door: Anne
Blijf op de hoogte en volg Anne
10 Mei 2006 | Congo, Democratische Republiek v, Kinshasa
Maandagochtend vroeg werd ik wakker van een vreemd gerammel aan mijn deur. Wie mijn nachtelijke avonturen van de afgelopen weken heeft gevolgd, weet dat ik niet meer helemaal relaxed ben in de donkere uurtjes. Ik maakte de deur dus niet open… Liep terug naar het raam (open, maar met soort van tralies tegen gevaarlijke rebellen :s) om te proberen te zien wie of wat daar was. In de ochtendschemer doemde opeens een donker gezicht op vlak voor mijn neus! Tatango………. Hij kwam me halen :)
Verzorger en bewakers in de stress (zij blijven in de nacht op het terrein) verder was er nog niemand. ´Hou je deur gesloten!` Dat dacht ik wel ja :). Geen banaan of ander lekkers wist hem te overtuigen om weer mee terug te gaan naar zijn verblijf. Hij bleef gezellig voor mijn raam praatjes tegen me houden. Of ik zo ver mogelijk weg wilde duiken en me stil wilde houden. Prima. Zodra ik bij het raam weg ging, probeerde hij door de deur naar binnen te komen. Maar rebel-bestendig betekent gelukkig ook bonobo-bestendig. Het voordeel was wel dat hij redelijk op één plaats bleef en dus vrij makkelijk verdoofd kon worden. Inmiddels is hij weer terug in zijn eigen groep en zijn alle bomen op een paar meter van het hek tot stronkjes verworden. En nu maar hopen dat hij binnen blijft.
Ik zal wat foto’s toevoegen van de hoofdpersonen, voor de duidelijkheid ;)
En van mijn kindje natuurlijk, als een echte trotse moeder :p
10 Mei 2006 - 22:11
Ady:
dit is duidelijk een geval van echte liefde. Ik kreeg helaas geen close up van deze Don Juan en kon de foto van je kind niet vinden, misschien iets mis gegaan. Het is hier volop lente; de gouden regen in de tuin bloeit en de clematis is op zijn mooist. Het leven hier kabbelt door zonder apestreken en avonturen, geen nieuws onder de zon hoewel .....Bauke heeft met fabchannel de webby award gewonnen en zit in China te juichen op de Li rivier. Das echt nieuws en verder komen Geer Nina en Cons binnenkort voor de 80ste verjaardag van Ria gezellig in de tuin een taartje eten. We zullen je missen lieve schat; Take care liefs Ady -
11 Mei 2006 - 18:22
Corianne:
Wist altijd al dat je op donker viel, maar nu dus ook nog harig....times change! Leuke fotos hoor. Maar die nachtelijke perikelen zou ik van in mijn broek geplast hebben! -
11 Mei 2006 - 19:02
Sebas:
he ady ik mag toch ook wel mee :P haha maar goed moet ff reageren op an. heb net ff een andere kant van die bonobo gehoord maar das voor het volende verhaal. toch leuk voor je zon sterke man die op je valt ;) -
16 Mei 2006 - 04:22
Marchien:
Super deze foto's!!! Echt gaaf om je tussen de Bonobo's te zien. Zeg, zo'n klein Bonobootje, dat past toch wel in een Backpack??? -
16 Mei 2006 - 15:07
Nina:
Lieve zus,
Ik vind de foto's geweldig! en ben het met Marchien eens.. gewoon meenemen! Vind Jabu alleen maar leuk. Dikke kus