Op zn Afrikaans..... - Reisverslag uit Kinshasa, Congo, Democratische Republiek v van Anne Kuilen - WaarBenJij.nu Op zn Afrikaans..... - Reisverslag uit Kinshasa, Congo, Democratische Republiek v van Anne Kuilen - WaarBenJij.nu

Op zn Afrikaans.....

Door: Anne

Blijf op de hoogte en volg Anne

07 April 2006 | Congo, Democratische Republiek v, Kinshasa

Afgelopen week was best pittig. Eerst zonder electriciteit, dan met zoveel electriciteit dat er vanalles doorbrande. Electrische schokken van de kraan en het gasfornuis. Geen computer meer, geen telefoon. Geen warm water. Ik had een nachtmerrie waarin Simone over elk willekeurig apparaat riep: “Ca ne marche pas” en vervolgens gewoon wegging met een: “good luck, I’ll expect the first data next week”. Geweldig! Maar dat was dan ook wel het meest gehoorde zinnetje van de week. Samen met “Ca va venir” Jaja, het venirt wel een keer, maar wanneer?? Mijn sokken zijn gejat door een ontsnapte aap. Ik ben een wandelende muggenmagneet. Ondertussen was er vanalles gaande op sociaal gebied waar ik verder niks mee te maken had, maar wat wel invloed had op de stemming. Pffff...Ten slotte stond er iets in de fik toen ik gisteravond thuiskwam.... Netjes gedoofd en de schade bleef beperkt. Maar je moet een familiemotto altijd in ere houden, dus: Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen. Haha. Dat hebben we maar gedaan. Simone en ik hebben er het beste van gemaakt en elkaar opgevrolijkt. Mijn enige echte angst was dat ik hier weg zou moeten als ik toch niet kan werken.
Gelukkig zijn er inmiddels wat oplossingen gevonden. Ik heb een (auto)accu te leen waarmee ik de computer kan opladen. Mijn telefoon is al een paar dagen met de dierenarts mee naar Kinshasa. Er zijn een stuk of vier electriciens langsgeweest en ik geloof dat de laatste ook werkelijk iets op heeft kunnen lossen. Ach we zien wel. Zolang er maar af en toe electriciteit is om mijn apparatuur op te laden, komt het helemaal goed J

Simone vertrekt morgen, maar ik heb gelukkig veel gezelschap….
Allereerst is daar natuurlijk Mr Big, de enorme spin die achter mijn bed woont. Er wonen 50 bonobo’s in mijn achtertuin. Ik ken ze inmiddels allemaal en sommigen mij ook….. Overdag zijn daar Lola en Michelin de katten die graag op schoot kruipen en op je bed slapen. ‘S avonds is Mike er ook, de waakhond die inmiddels kan zitten, komen en wachten en die het prachtig vindt dat er iemand is om mee te knuffelen en te spelen. Vanaf mijn ontbijttafel kijk ik uit op de verblijven van de aapjes Rita (de sokkenjatter) en George. Rita ontsnapt wel vaker. Ze jat alles wat los en vast zit en valt iedereen aan die haar eventueel zou kunnen vangen. Een stukje verder slaapt Kuki , de galago die ik af en toe een kakkerlak voer en door zijn lekker zachte vacht kroel. Dan hebben we nog Le Petit Prince, de pad die in de badkamer woont en ’s avonds gezellig rond de tafel hopt. Claudine wacht nog steeds tot hij in een prins verandert, maar dan had hij toch echt een kikker moeten zijn....

Gelukkig zijn er overdag ook genoeg mensen hier J Claudine is erg hartelijk en ook met de drie hoofd dierverzorgers heb ik leuk contact. De rest is allemaal in opbouw in lekker krom Frans. Morgen heb ik een etentje op de Britse ambassade, heerlijk om even Engels te kunnen spreken en gewoon eten te kunnen eten!
Vanaf zondag sta ik dus op eigen benen hier en ben ik verantwoordelijk voor de resultaten van het onderzoek. Ik ben behoorlijk ingewerkt en heb er wel vertrouwen in.Vanavond whiskey met Simone en Jean-Claude..
Volgende keer zal ik meer vertellen over de bonobo’s.
Hoe staat het met de Nederlandse lente??

Veel liefs uit Lola

• 07 April 2006 - 19:14

Sebas:

de nederlandse lente is nat en koud. eigenlijk een beetje zoals congo maar alleen koud. 's nachts zelfs wat vorst. Dus je mag blij zijn dat je daar it. Fijn om te horen dat er weer wat dingen goed gaan na die pittige week. Vanavond maar niet bellen want whiskey whiskey....?? ;)

liefs!!

• 07 April 2006 - 20:48

Ady:

ha die Anne, nou, nou je krijgt het niet kado zeg; maar ik hoop dat de whiskey smaakt en denk maar dat er in dit koude landje aan je gedacht wordt Liefs

• 08 April 2006 - 10:22

Nina:

Hi Big SIS,
    Ik vind de foto's echt heel erg leuk om te zien! Kan je ook een keer een foto van je huisje erop zetten?!? Kan me er namelijk niks bij voorstellen!
    Dikke kus je ZUS

• 08 April 2006 - 19:50

Corianne:

Heb je net een dikke mail teruggestuurd. Leuk om de fotos te zien! Kun je ook een paar mensen zo gek krijgen op de foto te gaan? Hier is alles verder nog (bijna)hetzelfde. Ben wel blij dat ik niet 3 talen door elkaar hoef te spreken...

• 09 April 2006 - 13:37

Marchien:

En dan heb ik ook nog een request: kun je ook een keertje een foto van jezelf op de site zetten?Of ga je dat gewoon niet doen de komende maanden.. Dan is de metemorfose op Schiphol straks exra spannend:) Wat fijn dat je zoveel (dieren) vriendjes hebt! Die zul je wel nodig hebben nu zonder Simone.. Geef mister Big maar een knuffel van me, ok? ;) Liefs!

• 10 April 2006 - 06:11

Esther:

He he, leuk om weer wat van je te horen. zo Te lezen heb je het wel naar je zin daar en zonder Simone gaat het volgen s mij best goed komen!Het is zo een raar idee dat je zo een eind weg zit. Ben blij om dan op deze manier nog wat van je te horen. Nou nog heel veel plezien daar en veel leuke foto's maken he ?????
    Kus Esther

• 10 April 2006 - 08:24

Carla:

lieve annie. Ik vind het heel dapper wat je daar allemaal doet. Ik doe je dit niet na. Leuk om de berichtjes van je te lezen en te horen hoe het je vergaat.Moet je zelf koeken? en heb je daar wel winkels om iets te kopen? Dikke kus van Car carlijne en thijs

• 11 April 2006 - 18:14

Susan:

Dag mevrouw de avonturierSTER!
    Ik snap niet hoe je het allemaal doet, maar zo te horen vermaak je je wel een beetje. Niet in de fik vliegen ondertussen.
    Bij ons gaat alles zo als normaal, behalve dan dat Wageningen tegenwoordig onveilig wordt gemaakt door een lessende automobilist, ja wel, les nummer drie komt morgenavond al weer. Ik vind het geloof ik wel leuk om te doen. Misschien heb ik mijn rijbewijs tegen de tijd dat je terug bent....maar ik denk het het niet, iedereen zegt dat het een jaar duurt en zo lang ben je hopelijk niet in Congo.

Liefs
    San

• 13 April 2006 - 17:45

Stef:

Hey lieverd, ik ben jaloers, ondanks alle ongemakken klinkt het als een paradijs! hehe! ik kan niet wachten tot we weer eens een pilsje kunnen vatten, en jij me jaloers kunt maken met je verhalen! :) kusje!

• 17 April 2006 - 18:51

Joris:

Heey An!

Leuk om te lezen allemaal!.. succes!

• 18 April 2006 - 07:04

Susan & Chiel:

He Anne,

Gefeliciteerd met je mannetje hier in Nederland!!!
    (En Sebas, check je email als je nog niet hebt gedaan)

Doei